Katrine Windfeld Sextet
BILLETPRIS: Flere priser nedenfor
Dato: torsdag D. 19. januar 2023
Tid: Kl. 20.00
Døre og bar åbner: KL. 19:00
Varighed: 2 x 45 min.
Venue: Taastrup Teater & Musikhus
Pladser: Unummererede
  • 19.
    jan. '23
    torsdag
  • Katrine Windfeld Sextet
    JAZZ I UGE 3

FIRE JAZZ-KONCERTER I UGE 3

KØB PARTOUTBILLET TIL ALLE FIRE KONCERTER FOR 400 KR. INKL. GEBYR (SPAR 400 KR.)

SE ALLE KONCERTER HER

“Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band” Jazzwise Magazine (UK).

I 2022 modtog Kathrine Windfeld den ærefulde Ben Webster Pris for sin nyskabende bigbandmusik og strålende bidrag til den danske og internationale jazzscene. The Guardian (UK) beskriver Windfelds kompositioner som en sjælden kombination af power og elegance: En farverig blanding af sofistikerede harmoniske passager, fysiske grooves og poetiske ballader i eksplosive arrangementer.

Windfeld’s håndplukkede sextet af yngre virtuose skandinaviske og polske musikere udfører hendes kompositioner med både ubesværet elegance og entusiastisk drive. Hornsektionen veksler mellem spændstigt og medrivende ensemblespil og stærke, personlige soloindsatser. Bassisten Johannes Vaht og trommeslager Henrik Holst Hansen har som medlemmer af Kathrine Windfeld Big Band siden 2014 udviklet et intenst og energisk sammenspil, som udgør et levende og eksplosivt udgangspunkt for gruppen.

Windfelds fire bigband-udgivelser AIRCRAFT (2015), LATENCY (2017), ORCA (2020) og DETERMINATION (2021) er blevet rost til skyerne i førende internationale medier som Downbeat (USA), Le Monde (F) og Jazzwise (UK) og har ledt til en lang række priser og legater. I 2020 vandt hun den prestigefulde pris “Rising Stars Jazz Award” i London som medførte en storstilet turné på førende europæiske festivaller i bla. Spanien, Ukraine og England med Kathrine Windfeld Sextet.

I 2022 gennemførte Windfeld to turneer på Brasiliens største festivaler med lokale musikere.

Ved siden af sine egne ensembler er Windfeld en eftertragtet gæstekomponist. Hun har samarbejdet med førende europæiske orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), DR Big Band og det svenske Bohuslän Big Band. Hendes eget bigband har desuden optrådt med verdensklasse-solister som Mike Stern (US), Seamus Blake (CA) og Gilad Hekselman (US).

BILLETPRIS
Partoutbillet (Billetter til alle fire koncerter eftersendes efter køb): 400kr. inkl. gebyr
For denne koncert: 200kr. inkl. gebyr
 
ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR
Taastrup Teater & Musikhus
Tlf.: 43352770
E-mail: billetter@htk.dk


ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR
Taastrup Teater & Musikhus
Tlf.: 43352770
E-mail: billetter@htk.dk